U subotu, 11. februara Fond PIO objavljuje konkurs za boravak u banjama

Ministar finansija je najavio da će Fond PIO u subotu, 11. februara objaviti konkurs za besplatan boravak u banjama.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) objaviće u subotu, 11. februara konkurs za penzionere za besplatan desetodnevni boravak u banjama, rekao je Siniša Mali, ministar finansija.

Ministar Mali je ovo izjavio u razgovoru sa novinarima nakon konferencije na kojoj je obeleženo 100 godina postojanja penzijskog sistema u Srbiji. Naveo je, tom prilikom, i da će za 2024. godinu za besplatan boravak penzionera u banjama biti izdvojeno više novca. To će biti omogućeno zakonskim promenama koje će biti urađene do kraja godine.

„Taj iznos ćemo povećati na više od milijardu dinara. Tako ćemo naredne godine imati mogućnost da više od 25.000 penzionera provede 10 dana u banjama o trošku Fonda PIO“, rekao je Mali, piše Politika.

Finansijskim planom Fonda PIO za 2023. godinu planirana su sredstva u iznosu od 698,4 miliona dinara za društveni standard korisnika penzija. To je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu, 2022. godinu. Odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca doneo je Upravni odbor Fonda PIO na sednici održanoj 31. januara 2023. godine.

Za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima biće izdvojena sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera. To će, dakle, ove godine biti 593,7 miliona dinara, obavestio je Fond PIO.