Društvo Magazin Godine

U Beogradu komšije spasile ženu od požara

Komšije 65-godišnje beograđanke F.R. jutros su iz njenog zapaljenog stana spasile komšije. Na desetom spratu solitera u Jurija Gagarina komšije je jutros oko pola sedam sati probudi dim iz susetkinog stana.

Pozvali su vatrogasce i odmah pokušali da dozovu komšinicu, ali kada nije odgovarala razvalili su vrata i kofama vode ugasili upaljen tabure kog je najverovatnije zapalio neugašen pikavac cigarete.
Komšije su ženu izvukle iz zadimljenog stana koja već u tom trenutku nije mogla da reaguje zbog gustog crnog dima. Tada je vatra već zahvatila i tepih i pitanje je da li bi vatrogasci stigli na vreme da spasu ženu. 
Ovo je još jedan slučaj koji pokazuje prednosti života u urbanim naseljima gde se pruža prilika da ljudi međusobno brinu jedni o drugima bolje nego što bi razne službe to ikada mogle da urade.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija