Društvo Magazin Godine Porodica

Tvoji baka i deka bili su nezavisniji od tebe!

Skoro četvrtina mladih Amerikanaca živi u porodičnom domu. Zapravo, oni su manje nezavisni od svojih baka i deka, i danas, i kad su bake i deke bili njihovih godina.

Sajt Vokativ odlučio se ovaj provokativan naslov upućen njihovim mladim čitaocima. Naime, skoro četvrtina mladih Amerikanaca živi u porodičnom domu.

To znači da mladi Amerikanci u svojim 20-im godinama danas češće žive sa svojim roditeljima, ne samo u odnosu na generaciju svojih roditelja, već i u odnosu na generaciju svojih baka i deka! 

Prema studiji istraživačkog centra Pew, danas duplo više mladih Amerikanaca živi sa roditeljima nego što je to bio slučaj 1980. godine.

Štaviše, danas više Amerikanaca od 25 do 34 godine starosti živi sa roditeljima, nego što osoba starijih od 85 godina živi sa svojom decom.

Oko 23,6 odsto mladih je 2012. godine živelo sa roditeljima, dok je sa decom živelo 22,7 odsto starih.

Nekoliko tekstova na ovu temu na Penzinu: 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija