Početna Magazin Godine Tuđom krivicom penzioner duguje 4.000 evra PIO fondu

Tuđom krivicom penzioner duguje 4.000 evra PIO fondu

Skoro dve decenije od odlaska u penziju PIO fond od Miodraga Lazarevića (74) iz Darosave kod Aranđelovca potražuje preko 400.000 dinara jer mu je 1996. godine pogrešno obračunata penzija u privremenom rešenju, piše Blic.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
On je deset godina pokušavao da dobije trajno rešenje za penziju a kaže da je najmanje pedeset puta odlazio u lokalnu socijalnu službu i tražio da mu se izda novo rešenje kako kasnije ne bi dospeo u problem, ali su mu svaki put rekli da to nije njegova briga, kad već redovno prima penziju.
Ipak, 2006. godine dobija rešenje u kome se navodi da Fondu PIO mora da vrati blizu 300.000 dinara a sve je dospelo do Prvog osnovnog suda u Beogradu koji je presudio u korist PIO fonda, i penzioner se trenutno tereti da sa zateznom kamatom vrati preko 400.000 dinara. Za model isplate čeka se presuda Kasacionog suda.
U Fondu PIO za „Blic” kažu da je slučaj Miodraga Lazarevića samo jedan u moru istih, a koji nastaju krivicom poslodavaca, međutim i zakon otežava precizno određivanje visine penzija. Više o ovom slučaju pročitajte na sajtu Blica.