Početna Magazin Godine Tuđom krivicom penzioner duguje 4.000 evra PIO fondu

Tuđom krivicom penzioner duguje 4.000 evra PIO fondu

Tuđom krivicom penzioner duguje 4.000 evra PIO fondu

Skoro dve decenije od odlaska u penziju PIO fond od Miodraga Lazarevića (74) iz Darosave kod Aranđelovca potražuje preko 400.000 dinara jer mu je 1996. godine pogrešno obračunata penzija u privremenom rešenju, piše Blic.

On je deset godina pokušavao da dobije trajno rešenje za penziju a kaže da je najmanje pedeset puta odlazio u lokalnu socijalnu službu i tražio da mu se izda novo rešenje kako kasnije ne bi dospeo u problem, ali su mu svaki put rekli da to nije njegova briga, kad već redovno prima penziju.
Ipak, 2006. godine dobija rešenje u kome se navodi da Fondu PIO mora da vrati blizu 300.000 dinara a sve je dospelo do Prvog osnovnog suda u Beogradu koji je presudio u korist PIO fonda, i penzioner se trenutno tereti da sa zateznom kamatom vrati preko 400.000 dinara. Za model isplate čeka se presuda Kasacionog suda.
U Fondu PIO za „Blic” kažu da je slučaj Miodraga Lazarevića samo jedan u moru istih, a koji nastaju krivicom poslodavaca, međutim i zakon otežava precizno određivanje visine penzija. Više o ovom slučaju pročitajte na sajtu Blica.