Početna Magazin Godine Treći „Sajam za treće doba (55+)“ od 1. do 3. aprila 2016. na Beogradskom sajmu

Treći „Sajam za treće doba (55+)“ od 1. do 3. aprila 2016. na Beogradskom sajmu

Treći „Sajam za treće doba (55+)“ od 1. do 3. aprila 2016. na Beogradskom sajmu

U Beogradu se i ove godine održava „Sajam za treće doba (55+)“ sa atraktivnim i edukativnim programom za sve starije i one koji se spremaju da zakorače u treće doba.

I ove , 2016. godine, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, magazin „Penzija“, RJ „Dnevni centri i klubovi za starije Beograd“ i Beogradski sajam organizuju atraktivan i edukativan sajam za penzionere i one koji se spremaju da postanu seniori. Sajam će otvoriti visoki državni zvaničnici.

Po pravilu za sve posetioce organizovani su brojni kulturno-zabavni programi, besplatni zdravstveni pregledi i kreativne radionice, predavanja o kvalitetu života u trećem dobu, veliki popusti i vaučeri za robu široke potrošnje, kao i letovanja. Organizatori su spremili i vredne poklone i nagrade za publiku.

Zaštitni znak Sajma je trodnevni kulturno-zabavni program na velikoj bini. Izvođači su seniori, članovi DKC Beograd i članovi udruženja penzionera iz cele Srbije.

Sajamski prostor je podeljen u tri celine:

  1. kulturno-zabavni programi koji se održavaju na velikoj bini
  2. edukativni programi sa tribinama i savetovalištima na maloj bini
  3. izložbeni štandovi na kojima će brojne kompanije penzionerima nuditi svoje proizvode i usluge uz specijalne pogodnosti i popuste.

Na centralnoj bini, osim finala izbora za Mis treće doba i takmičenja u pevanju “Senior karaoke star”, organizovane su i pozorišne predstave, koncerti, modne revije i smotre folklora.

U okviru savetovališta za kvalitetniji život u trećem dobu biće održano više desetina stručnih predavanja. Savete će davati lekari, nutricionisti, farmaceuti, fizioterapeuti, psiholozi, gerontolozi, ekonomisti, pravnici, kao i stručnjaci iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja.

Svi učesnici moći će da se prijave za besplatne radionice i programe u okviru Dnevnih centara i klubova (škola bridža, vežbe za treće doba, škola slikanja), ali i da na licu mesta učestvuju u radionicama makramea, dekupaža, heklanja, pletenja. Takođe, mogu i da postanu članovi jednog od gradskih klubova za starije.

U izložbenom paviljonu, posetiocima se pruža mogućnost da kupe i uštede. Počev od specijalnih popusta i vaučera za odmor u banjama, preko akcijskih cena za prehrambene, farmaceutske i druge proizvode široke potrošnje.

Upravo u tome delu posetioci će moći da besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Biće organizovano merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, ultrazvučno merenje gustine kostiju, merenje prisustva količine minerala i vitamina u organizmu.