Početna Magazin Godine Treći „Sajam za treće doba (55+)“ od 1. do 3. aprila 2016. na Beogradskom sajmu

Treći „Sajam za treće doba (55+)“ od 1. do 3. aprila 2016. na Beogradskom sajmu

Treći „Sajam za treće doba (55+)“ od 1. do 3. aprila 2016. na Beogradskom sajmu

U Beogradu se i ove godine održava „Sajam za treće doba (55+)“ sa atraktivnim i edukativnim programom za sve starije i one koji se spremaju da zakorače u treće doba.

I ove , 2016. godine, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, magazin „Penzija“, RJ „Dnevni centri i klubovi za starije Beograd“ i Beogradski sajam organizuju atraktivan i edukativan sajam za penzionere i one koji se spremaju da postanu seniori. Sajam će otvoriti visoki državni zvaničnici.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Po pravilu za sve posetioce organizovani su brojni kulturno-zabavni programi, besplatni zdravstveni pregledi i kreativne radionice, predavanja o kvalitetu života u trećem dobu, veliki popusti i vaučeri za robu široke potrošnje, kao i letovanja. Organizatori su spremili i vredne poklone i nagrade za publiku.

Zaštitni znak Sajma je trodnevni kulturno-zabavni program na velikoj bini. Izvođači su seniori, članovi DKC Beograd i članovi udruženja penzionera iz cele Srbije.

Sajamski prostor je podeljen u tri celine:

  1. kulturno-zabavni programi koji se održavaju na velikoj bini
  2. edukativni programi sa tribinama i savetovalištima na maloj bini
  3. izložbeni štandovi na kojima će brojne kompanije penzionerima nuditi svoje proizvode i usluge uz specijalne pogodnosti i popuste.

Na centralnoj bini, osim finala izbora za Mis treće doba i takmičenja u pevanju “Senior karaoke star”, organizovane su i pozorišne predstave, koncerti, modne revije i smotre folklora.

U okviru savetovališta za kvalitetniji život u trećem dobu biće održano više desetina stručnih predavanja. Savete će davati lekari, nutricionisti, farmaceuti, fizioterapeuti, psiholozi, gerontolozi, ekonomisti, pravnici, kao i stručnjaci iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja.

Svi učesnici moći će da se prijave za besplatne radionice i programe u okviru Dnevnih centara i klubova (škola bridža, vežbe za treće doba, škola slikanja), ali i da na licu mesta učestvuju u radionicama makramea, dekupaža, heklanja, pletenja. Takođe, mogu i da postanu članovi jednog od gradskih klubova za starije.

U izložbenom paviljonu, posetiocima se pruža mogućnost da kupe i uštede. Počev od specijalnih popusta i vaučera za odmor u banjama, preko akcijskih cena za prehrambene, farmaceutske i druge proizvode široke potrošnje.

Upravo u tome delu posetioci će moći da besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Biće organizovano merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, ultrazvučno merenje gustine kostiju, merenje prisustva količine minerala i vitamina u organizmu.