Magazin Godine Srbija

Svaki četvrti stanovnik opštine Odžaci – penzioner

Prema Popisu stanovništva 2011. godine, koje je objavio Republički zavod za statistiku, u opštini Odžaci penzioneri čine četvrtinu ukupnog broja stanovništva – oko sedam i po hiljada od 30.154 stanovnika opštine.

U publikaciji “Ekonomska aktivnost” dati su podaci o broju ekonomski aktivnih i ekonomski neaktivnih stanovnika u Srbiji, po opštinama i gradovima. U opštini Odžaci je u godini Popisa ekonomski aktivno bilo oko 11.000 lica. Od tog broja više od 7.200 obavljalo je zanimanje, a nezaposlenih je prema ovim podacima bilo 3.830.
U kategoriji ekonomski neaktivnih stanovnika, kojih ima oko 19.000, najbrojniji su penzioneri. U ovu kategoriju još spadaju deca mlađa od 15 godina, učenici stariji od 15 godina i studenti, lica koja obavljaju samo kućne poslove u svom domaćinstvu, lica sa prihodima od imovine, itd. 
Odžaci su 2011. godine bili među opštinama u Vojvodini sa najvećom stopom nezaposlenosti (30 odsto i više), dok se po broju penzionera odžačka opština svrstavala u najveću grupu lokalnih samouprava u pokrajini u kojima najstariji čine 20-25 odsto ukupnog broja stanovništva.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija