Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Sun City Poms

Antoni Tod je fotograf sa Novog Zelanda. Jedna od serija njegovih fotografija prikazuje starije čirlidersice, gipke i nasmejane, pod plavim nebeskim svodom i među drvećem kokosa.

Fotografije su, naime, snimane u Sansitiju (Sun City), gradu penzionera sa 37.000 ljudi, koji se nalazi na periferiji grada Feniksa u američkoj saveznoj državi Arizoni. Prosečna starost stanovnika ovog grada je 73 godine.

Upravo u ovom naselju, grupa penzionerki obrazovala je navijačku grupu “Sun City poms” još 1979. godine. Od tada, bilo je nekoliko generacija penzionerki, članica grupe, ali svaka generacija je predano vežbala i uživala u navijanju za svoje naselje. Ove čilridersice vežbaju dva puta nedeljno i više od 50 puta godišnje izvode svoj spektakl.

Fotografija: Antony Todd


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija