Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Stariji kriminalci u SAD

Problem starijih prestupnika i zatvorenika raste u zatvorima zbog otežanog pružanja zdravstvene zaštite…

Starijim kriminalcima u SAD nazivaju se osobe preko 55 godina koje izvrše kriminalno delo, ali i oni koji stare u zatvoru. Broj kriminalnih dela koje izvrše stari, kao i broj starijih koji dospeju u zatvor, u stalnom je porastu. 
Ovo stvara dodatne probleme u zatvorima, pre svega zbog zdravstvene zaštite zatvorenika. Njihov udeo u zatvorskoj populaciji u nekoliko država u kojima je vođena ovakva statistika popeo se sa 3,5 na 5,2 odsto od 2001. do 2006. godine, da bi u 2010. godini dosegao 13 odsto.
Prva godišnja konferencija posvećena starijim prestupnicima održana je 1982. godine, ali do danas nije dovoljno pažnje posvećeno ovom fenomenu s obzirom da većina kriminologa gaji stav da učešće u kriminalu opada sa godinama. Početna istraživanja koja su ispitivala vezu starijih sa kriminalom obavljena su još 1984. godine.
Na fotografiji se vide predmeti koje je policija zaplenila u jednoj raciji na bajkerski klub motociklista prosečne starosti 51 godinu.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija