Početna Magazin Godine Društvo Stari umiru sami, neprimetno

Stari umiru sami, neprimetno

Dva odvojena slučaja smrti u Kragujevcu imaju zajedničke tačke: stariji sami ljudi koji su umrli ko zna kad, a da njihov nestanak svet nije ni primetio

Juče, 21. januara 2014, Novosti su prenele vest o dva odvojena, ali slična i podjednako tužna događaja. U Kragujevcu su pronađeni leševi dvoje starih ljudi. U različitim delovima grada, žena je pronađena u dvorištu svoje kuće, muškarac u svom stanu. Oboje su stariji i u oba slučaja ne zna se kada su umrli, ali to, očigledno, nije bilo skoro.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Žena, Dragica P, imala je 73 godine i živela sama sa nekoliko pasa u dvorištu. Nije nikoga viđala i nikome nije bilo čudno što nju ne viđa duže vreme. Leš je otkrio njen nećak iz Nemačke kada je došao u posetu. Psi su oskrnavili leš. Sahranu su organizovali rođaci.

U naselju Bubanj, komšije su prijavile policiji da se oseća smrad iz jednog stana. Pošto je policija obila vrata, u stanu, u fazi raspada, nađen je leš Bogdana G (60). Bogdan je nađen kako sedi u fotelji, naslonjen na krevet i drži cedulju na kojoj je zapisao broj grobnog mesta koje je zakupio i želju da stan ostane njegovom sinu. Sa sinom, saznaju Novosti, Bogdan dugo nije bio u kontaktu i niko ne zna gde on živi. Grad Kragujevac organizovao je sahranu.

Tužilaštvo ni u jednom od ova dva slučaja nije dobilo prijavu. Za osudu jeste, ali koga? Društva? Pa nismo mi odgovorni. Mi sa tim nemamo veze.