Društvo Magazin Godine Srbija

Skupština udruženja penzionera iz Hrvatske

Prošle sedmice, 12. decembra 2013. godine, u sali Gradske opštine Novi Beograd održana je skupština Udruženja penzionera iz Hrvatske.

Osnovni zadatak ovog udruženja jeste da štiti prava penzionera iz Hrvatske. Prava koja su stekli svojim radom u Hrvatskoj ovim ljudima je uskratila njihova matična država tako što je obustavila isplatu penzija u septembru 1991. godine. Prema procenama Udruženja, radi se o obustavi u proseku 81 penzije po penzioneru. Problem obeštećenja još uvek nije rešen.

U toku su pregovori između Srbije i Hrvatske koji, smatraju u srpskoj vladi, idu u dobrom pravcu. Udruženje penzionera iz Hrvatske smatra da je rešenje “na dugom štapu” iako su obe strane saglasne da se ono nađe.

Na prošlonedeljnoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo Udruženja penzionera iz Hrvatske. Za predsednika je ponovo izabran Jovan Kablar, za predsednika skupštine Bogdan Počuča, za predsednika glavnog odbora Mile Rajčević i za sekretara Mladen Prijeć.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija