Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Jezero Šlajz kod Kovilja

Jezero Šlajz nalazi se u Koviljskom ritu, južno od mesta Kovilj u Bačkoj. Jezero je lokalnom stanovništvu jedno od omiljenih mesta za ribolov.

Nažalost, zbog neracionalnog korišćenja riblji fond u jezeru je sve siromašniji, a primetno je i zagađenje jezera od smeća koje ljudi ostavljaju za sobom u prirodi.

Koviljski rit se nalazi u rejonu mesta Kovilj i Gardinovci u Južnoj Bačkoj, na levoj obali Dunava, nedaleko od Novog Sada.

Koviljski rit čini veliki broj kanala i jezera u direktnoj zavisnosti od vodostaja Dunava: Arkanj i Mali Arkanj, Dunavac, Kraklje, Mala Agla i Agla, Dugaja, Mala voda, Tonja, Rogožnjača, Duboka bara, Šlajz, Bazen, Tikvara, Kontratova bara, Mijina bara, Mlaka, stari tok Dunava kod Krčedinske ade, itd.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija