Početna Magazin Godine Društvo Škola za obrazovanje odraslih „Branko Pešić“ „greje“ mališane

Škola za obrazovanje odraslih „Branko Pešić“ „greje“ mališane

Deca koja žive u romskom naselju kod „Belvila“, u blizini okretnice autobusa „75“ u Novom Beogradu i Tošinom bunaru, tokom ovih ledenih dana mogu se zagrejati u prostorijama škole za osnovno obrazovanje odraslih „Branko Pešić“ u Zemunu. Deca su ujedno i đaci ove škole.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Zaposleni u školi su se na ovaj humani gest odlučili, kada su saznali da je „Svratište“ u Novom Beogradu, tesno da primi sve one kojima je poslednjih dana potrebno da se malo sklone od izuzetno niskih temperatura i da se malo zagreju. 
– Od srede smo otvorili vrata naše škole za decu, kako bismo im bar donekle pomogli. Većina njih je, zbog izuzetno hladnog vremena, napustila svoje kućice pokraj „Belvila“ i potražila pomoć u „Svratištu“. Tamo odu da doručkuju i ručaju, a vreme između dva obroka provode kod nas u školi. Organizovali smo im kreativne i likovne radionice, mogu da pogledaju filmove – kaže Jovanka Stojić, direktorka škole.
 
Vrata škole „Branko Pešić“ bila su otvorena i tokom vikenda za decu, koja ne mogu da borave i da se zagreju u trošnim kućama.
Pošto u „Svratištu“ subotom i nedeljom nema hrane, škola se pobrinula, u saradnji sa sponzorima, da deci obezbedi obrok tokom vikenda. Deca ulice će u ovu školu moći da se sklone sve dok traju ovako niske temperature.