Početna Magazin Godine Društvo Škola za obrazovanje odraslih “Branko Pešić” “greje” mališane

Škola za obrazovanje odraslih “Branko Pešić” “greje” mališane

Škola za obrazovanje odraslih “Branko Pešić” “greje” mališane

Deca koja žive u romskom naselju kod “Belvila”, u blizini okretnice autobusa “75” u Novom Beogradu i Tošinom bunaru, tokom ovih ledenih dana mogu se zagrejati u prostorijama škole za osnovno obrazovanje odraslih “Branko Pešić” u Zemunu. Deca su ujedno i đaci ove škole.

Zaposleni u školi su se na ovaj humani gest odlučili, kada su saznali da je “Svratište” u Novom Beogradu, tesno da primi sve one kojima je poslednjih dana potrebno da se malo sklone od izuzetno niskih temperatura i da se malo zagreju. 
– Od srede smo otvorili vrata naše škole za decu, kako bismo im bar donekle pomogli. Većina njih je, zbog izuzetno hladnog vremena, napustila svoje kućice pokraj “Belvila” i potražila pomoć u “Svratištu”. Tamo odu da doručkuju i ručaju, a vreme između dva obroka provode kod nas u školi. Organizovali smo im kreativne i likovne radionice, mogu da pogledaju filmove – kaže Jovanka Stojić, direktorka škole.
 
Vrata škole “Branko Pešić” bila su otvorena i tokom vikenda za decu, koja ne mogu da borave i da se zagreju u trošnim kućama.
Pošto u “Svratištu” subotom i nedeljom nema hrane, škola se pobrinula, u saradnji sa sponzorima, da deci obezbedi obrok tokom vikenda. Deca ulice će u ovu školu moći da se sklone sve dok traju ovako niske temperature.