Društvo Magazin Godine Srbija

Škola za obrazovanje odraslih “Branko Pešić” “greje” mališane

Deca koja žive u romskom naselju kod “Belvila”, u blizini okretnice autobusa “75” u Novom Beogradu i Tošinom bunaru, tokom ovih ledenih dana mogu se zagrejati u prostorijama škole za osnovno obrazovanje odraslih “Branko Pešić” u Zemunu. Deca su ujedno i đaci ove škole.

Zaposleni u školi su se na ovaj humani gest odlučili, kada su saznali da je “Svratište” u Novom Beogradu, tesno da primi sve one kojima je poslednjih dana potrebno da se malo sklone od izuzetno niskih temperatura i da se malo zagreju. 
– Od srede smo otvorili vrata naše škole za decu, kako bismo im bar donekle pomogli. Većina njih je, zbog izuzetno hladnog vremena, napustila svoje kućice pokraj “Belvila” i potražila pomoć u “Svratištu”. Tamo odu da doručkuju i ručaju, a vreme između dva obroka provode kod nas u školi. Organizovali smo im kreativne i likovne radionice, mogu da pogledaju filmove – kaže Jovanka Stojić, direktorka škole.
 
Vrata škole “Branko Pešić” bila su otvorena i tokom vikenda za decu, koja ne mogu da borave i da se zagreju u trošnim kućama.
Pošto u “Svratištu” subotom i nedeljom nema hrane, škola se pobrinula, u saradnji sa sponzorima, da deci obezbedi obrok tokom vikenda. Deca ulice će u ovu školu moći da se sklone sve dok traju ovako niske temperature.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija