Dom i stanovanje Magazin Godine Svet

Seul: 21 žrtva požara u bolnici za stare

U požaru koji je zahvatio bolnicu za starije osobe u Seulu, Južna Koreja, stradala je 21 osoba, od kojih su većinom bili teže pokretljivi pacijenti u svojim 70-im i 80-im godinama života.

Pregledanjem snimka sa sigurnosnih kamera, policija je našla i osumnjičenog – 80-godišnjaka koji pati od demencije, i koji sada poriče da je izazvao požar.

Požar je počeo ubrzo posle ponoći u krilu bolnice gde su smešteni osetljiviji pacijenti. Mnogi boluju od Alchajmerove bolesti, šlogova, hroničnih oboljenja, itd.

Iako je požar veoma brzo saniran, pacijenti nisu mogli pobeći od toksičnih isparenja koja su ispunila ceo drugi sprat na kom su bili smešteni.

Ovo je još jedna velika nesreća u državi koja se teško oporavlja od šoka nakon nedavne teške pomorske nesreće kada je na brodu za krstarenja poginulo ili nestalo preko 300 osoba, većinom srednjoškolaca.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija