Početna Magazin Godine Savršen spoj: Učenje engleskog „četom“ sa starim Amerikancima (video)

Savršen spoj: Učenje engleskog „četom“ sa starim Amerikancima (video)

Mladi Brazilci i stari Amerikanci, dopisuju se ili razgovaraju putem interneta. Jedni uče, a drugi imaju društvo i sagovornike tokom boravka u domu za stare u Čikagu.

Jedna brazilska škola rešila je da primeni jeftinu, a efikasnu metodu učenja engleskog jezika za mlade Brazilce – tako što će ih spojiti putem interneta sa starim usamljenim Amerikancima željnim razgovora.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Mladi Brazilci i stari Amerikanci, dopisuju se ili razgovaraju putem interneta – „četuju“ (od eng. chat – ćaskanje). Jedni uče, a drugi imaju društvo i sagovornike.

Američki kandidati pronađeni su u domovima za stare u Čikagu, a pored učenja jezika, sagovornici se upoznaju, uče o kulturi druge zemlje, pa se i sprijatelje.

Rezltat takvog učenja u opuštenoj atmosferi jeste i to što su mladi Brazilci počeli da pričaju engleski bez muke, i da koriste svakodnevni govor sa lakoćom. A ocenjivanje? Video-čet se snimi na privatni zatvoren Jutjub kanal gde profesori pregledaju napredak učenika.

– Ideja je jednostavna a obe strane dobijaju. Uzbudljivo je videti reakcije i čuti komentare. Zaista donosi dobrobit obema stranama – kaže Džoana Monteiro, kreativni direktor škole FCB Brazil. Škola ističe i da je lepota ovog projekta u osnovnom verovatnju da formiramo bolje učenike onda kada stvorimo i bolje ljude, piše AdWeek.