Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Samit 2014: Ideje bejbibumera za bejbibumere

Samit bejbibumera posvećen predlozima za biznis za bejbibumere, uglavnom od strane njihovih vršnjaka, pokazao je izvarendne primere preduzimljivosti ove genracije.

Spisateljica i prevodilac Pamela Pul, u martu 2014. godine posetila je samit bejbibumera posvećen predlozima za biznis za bejbibumere, uglavnom od strane njihovih vršnjaka, i sa njega ponela izuzetne utiske o preduzimljivosti ove generacije.

Ona je u svom blogu na Hafington postu izdvojila nekoliko najzanimljivijih predloga koje ukratko prenosimo:

  • Breezie – platforma koja dolazi već instalirana na Samsung tabletima (može se kupiti za postojeće uređaje) a koja ima zadatak da pojednostavljuje interfejs kako bi se starije osobe lakše snašle u aplikacijama i programima
  • True Link – verzija Visa kartice i aplikacija koja treba da sačuva starije osobe od prevara tako što bi ograničila iznose koji se u određenom vremenskom intervalu mogu potrošiti sa kartice (naročito korisna za plaćanje raznih usluga nege, itd).

Pamela Pul izdvaja još nekoliko proizvoda koje možete pronaći u našem albumu ideja za biznis za starije potrošače – Nove ideje za novo doba (mini-naočare ThinOptic, hodalica ROVA i ram za slike Famatic).

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija