Ekonomija Magazin Godine Zdravlje

Roš kupuje firmu koja razvija lekove za rak dojke

Švajcarska farmaceutska grupa Roche danas, 2. jula 2014. godine, potvrdila je da kupuje Seragon Pharmaceuticals, američku biotehnološku firmu specijalizovanu za nov način borbe protiv raka dojke, u vrednosti od 1,7 milijadu američkih dolara. 

Seragon, koji se nalazi u Kaliforniji, razvija novu generaciju tretmana za najčešći oblik raka dojke, navodi se u saopštenju kompanije Roche.

Ova velika farmaceutska kompanija sa sedištem u Bazelu objavila je da će njena podružnica Genetech kupiti Seragon, tako što će 725 miliona dolara u kešu uplatiti unapred i dodati još jednu milijardu dolara ako budu ispunjene “određene unapred definisane etape”.

Očekuje se, kako prenosi švajcarski Local, da dogovor bude zaključen do kraja septembra ako antimonopolska regulatorna tela ne budu imala nikakav prigovor.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija