Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Ribnjak Zlatica kod Jazova

Ribnjak Zlatica kod mesta Jazovo u severnom Banatu je ribnjački kompleks koji se prostire na tri katastarske opštine: Jazovo, Ostojićevo i Padej.

Ribnjak je najvećim delom napravljen na slatinastom zemljištu, uz vodotok reke Zlatica. Sa radom je otpočeo 1972. godine (uz dogradnju i proširenje kapaciteta 1985. i 1991. godine).
Ribnjak “Zlatica” danas ima ukupnu korisnu ribnjačku površinu od 379 hektara i u sklopu svog kompleksa, pored upravne zgrada i zimovnika, ima 10 funkcionalnih jezera. Snabdevanje ribnjačkih jezera vodom se obavlja pumpnim prenosom iz vodotoka reke Zlatice, krajem zime i početkom proleća.
Ribnjak “Zlatica” je polusistemski, specijalizovan za gajenje riba od mlađi do konzumne veličine riba. Pored šarana, kao najzastupljenije vrste ribe koja se gaji u ribnjaku, u malom procentu se gaji tzv. azijski kompleks riba: beli i sivi tolstolobik i beli amur, a u veoma malom broju i predatorske vrste riba: som i smuđ (manje od 1% ukupne količine ribe).

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija