Foto albumi Jezera i vode Srbije Srbija

Ribnjak na Pazarištu kod Novog Pazara

Ribnjak nedaleko od srednjovekovnog arheološkog lokaliteta Pazarište podno srednjovekovne prestonice srpske države i tvrđave Ras, sa osam hektara nekada je bio među najvećim u Evropi.

Ribnjak je danas u stalnom propadanju, naročito od privatizacije kada je u njemu stala sva aktivnost na uzgoju pastrmke.

U sklopu ribnjaka nekada se nalazila i fabrika za toplu i hladnu preradu ribe, gde se i posle 2000. godine proizvodila očišćena zamrznuta i dimljena pastrmka.

Ribnjak je u stečaju od 2005. godine. Sindikalci koji su nekada ovde radili kažu da je među zakupcima bila i bivša supruga Ljubiše Buhe Čumeta, koja je zakupninu 2006. godine plaćala svega 48.000 dinara mesečno.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija