Magazin Godine Srbija

Rezultati akcije SMS prijavljivanja korupcije u zdravstvu

Dr Predrag Stojičić, predstavnik udruženja građana “Srbija u pokretu”, izneo je rezultate akcije prijavljivanja korupcije u zdravstvu putem SMS servisa.

SMS servis postoji od sredine juna. Za to vreme, stiglo je oko 700 prijava građana. “U našem zdravstvu ima puno problema, ali nije sve korupcija. To je pokazao i SMS servis – 50 odsto se odnosi na ostale probleme. Od onih koji se odnose na korupciju, 50 odsto je primanje i davanje mita, a nekih 30 odsto jeste vezano za zapošljavanje zdravstvenih radnika”, objašnjava dr Stojičić.

Na osnovu poruka građana, udruženje “Srbija u pokretu” podnelo je do sada oko 30 krivičnih prijava.

Status uzbunjivača dobile su dve osobe koje rade u zdravstvenim ustanovama kako bi mogle da prijave korupciju u javnim nabavkama. Udruženje je Ministarstvu zdravlja Srbije, koje je podržalo ovaj projekat, uputilo šest predloga za unapređenje.

Korupcija u zdravstvu može da se prijavi SMS porukom na broj telefona: 061 24 444 24.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija