Početna Magazin Godine Rekordna prevara zdravstvenog sistema – milijardu dolara!

Rekordna prevara zdravstvenog sistema – milijardu dolara!

Rekordna prevara zdravstvenog sistema – milijardu dolara!

FBI je otkrio nezapamćenu prevaru zdravstvenog sistema u SAD (Medicare) koja prelazi celih milijardu dolara. Lanac od 20 domova za stare „pakovao“ je usluge koje je isporučio korisnicima i naplaćivao refundaciju od države.

Reč je o naselju za život starih uz asistenciju u Majamiju gde je vlasnik, Filip Esforms, punih 14 godina pružao mnogo nepotrebnih dodatnih usluga, pa i prijavljivao usluge koje uopšte nije pružio kako bi dobio novac iz zdravstvenog sistema.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Optužena su još dvojica koji su svojim vezama u zdravstvu usmeravali odgovarajuće pacijente u ovaj dom za stare. U celu prevaru uključeni su i radnici neimenovane bolnice koji su dobijali novac da usmeravaju ljude upravo na ovaj dom.

Novac im je, uobičajeno, uplaćivan u vidu putnih troškova i hotelskog smeštaja, ali i kao usluge „poslovne pratnje“.

Međutim, i sve ovo je samo „vrh ledenog brega“ po rečima istražitelja – i mnogi drugi pružaoci zdravstvenih usluga bili su uključeni u ceo lanac prevare.

Klupko je počelo da se odmotava kada su 2014. godine agenti FBI istraživali prevaru sa lažnim prepisivanjem lekova i kada je pomenuti organizator cele mreže pokušao da se umeša štiteći dvojicu tada optuženih, prenosi RT.