Foto albumi Istorija Severna Amerika

Reklama za cigarete američkog predsednika

Ronald Regan, 40. američki predsednik (1981-1989), u mladosti je bio glumac. Naočitog Regana, 1948. godine angažovao je za reklamni poster proizvođač Chesterfield cigareta.

Ronald Regan u to vreme još uvek nije bio aktivan političar. Ali je bio poznata ličnost i posedovao je one crte koje su bile potrebne za ovu reklamu.

Zamišljeno je da se kupcima predoči kako jedan bogat, uspešan i perspektivan gospodin vodi računa o izboru pravih božićnih poklona za svoje prijatelje. Regan piše božićne čestitke, a na posteru se može pročitati:

“Ja šaljem Česterfild svim mojim prijateljima. To je najradosniji Božić za bilo kog pušača – blagost Česterfilda koji ne ostavlja neprijatan ukus u ustima”.

Ovakva poruka i slika glumca okruženog boksovima cigareta osigurali bi njegov neuspeh u bilo kojoj političkoj kampanji danas.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija