Ekonomija Magazin Godine

Prodaja kućnih aparata i bele tehnike pala za 30 odsto

Zbog pada životnog standarda kupci sve ređe kupuju skuplju roba koja im nije preko potrebna i pored brojnih akcija koje sprovode trgovci, pišu Večernje.

Pored toga, oscilacije kursa evra robu koja je već ocarinjena drže na starim cenama pa čak i poskupljuju za jedan do dva odsto.
Ovakva, “puzajuća” poskupljenja, jasan su znak da trgovci još uvek ne nameravaju da spuste cene, mada one ipak neće pratiti promene u kursu. Paralelno sa tim pada i promet i megamarketima gde ljudi kupuju osnovne životne namirnice, i one, ne tako osnovne, “sitnice”. 
Trgovci ne ističu precizne podatke o kolikom je padu prometa reč, ali to verovatno može da pretpostavi svako od nas kada se priseti kada je poslednji put, i koliko često u poslednje vreme, kupovao robu koja u ovakvim vremenima postaje luksuz.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija