Magazin Godine Srbija

Predsednik pozvao firme iz Katara da privatizuju banje u Srbiji

Penzin: Kuršumlijska banja - Hotel Žubor
Kuršumlijska banja - Hotel Žubor

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je 30. januara 2017. godine katarske kompanije da učestvuju u privatizaciji banja u Srbiji, javlja Beta, prenosi Novi magazin.

Nikolić je to rekao u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Države Katar, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al-Tanijem.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije,u razgovoru je bilo reči o jačanju saradnje i ulaganju katarskih kompanija u Srbiju. Katarski ministar rekao je da je njegova zemlja zainteresovana za saradnju u brojnim oblastima, kao što su namenska industrija i visoka tehnologija uključujući saradnju u izradi modernih satelita.

On je dodao da su uslovi za saradnju Srbije i Katara “jako dobri, jer već postoji temelj, zasnovan na više bilateralnih sporazuma” i istakao da Katar nudi jako dobre uslove poslovanja za srpska preduzeća.

Šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani ;je rekao i da Katar “čvrsto podržava rešenost Srbije i korake koje je preduzela da bi se sačuvala stabilnost u regionu i uspostavio konstruktivan dijalog” sa vlastima u Prištini.

Nikolić je izrazio nadu da će poseta ministra spoljnih poslova Katara biti na najbolji način iskorišćena kako bi Srbija uspešno predstavila sve prednosti koje nudi ulaganje u njenu privredu. On je rekao da bi se Kataru veoma isplatilo ulaganju u srpski turizam i da bi učešće katarskih kompanija u privatizaciji banja u Srbiji bio “idealan način” da se započne saradnja, navodi se u saopštenju.

Komentar Penzina: Koliko se ovaj poziv predsednika republike uklapa sa zaključkom sudova iste te republike da su Fond PIO i banje privatno vlasništvo a ne vlasništvo države?


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

1 Comment

Click here to post a comment

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija