Potvrđeno vreme policijskog časa za praznike

Potvrđeno je vreme trajanja policijskog časa za prvomajske praznike. Vlada Republike Srbije je usvojila pradlog koji je dan ranije izneo predsednik Aleksandar Vučić.

Vlada Srbije odlučila je da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika, traje od 18 časova u četvrtak, 30. aprila do pet ujutru u subotu, 2. maja.

Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena. Ta dva puta jedan sat mogu da budu u bilo koje doba dana. Uslov je da se stariji ne udaljavaju više od 600 metara od mesta stanovanja.

U subotu, 2. maja i nedelju, 3. maja zabrana kretanja počinje u 18 časova. Trajanje zabrane je, oba dana, do pet ujutru narednog dana.

„Tada najstariji sugrađani mogu izaći u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do pet časova ujutru“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru.

Vlada je upozorila građane da će ta mera biti „strogo kontrolisana od strane nadležnih organa“.

Izvor: Beta
FotografijaPxhere