Početna Magazin Godine Policijski desant na kuću 81-godišnje starice zbog stabljike marihuane

Policijski desant na kuću 81-godišnje starice zbog stabljike marihuane

Policijski desant na kuću 81-godišnje starice zbog stabljike marihuane

Državna policija Masačusetsa, SAD, zajedno sa Nacionalnom gardom, poslala je nekoliko vozila, desetine ljudi pod oružjem i jedan helikopter da izvrše upad u kuću starice da zaplene jednu stabljiku kanabisa koju je ova koristila za svoje zdravstvene probleme.

Margaret Holkomb (81), koja pati od glaukoma i artrisisa, nije imala dozvolu za korišćenje marihuane za ublažavanje tegoba jer nije uspela da dobije neophodnu dozvolu od lekara. Dodatno, da bi se od drugih snabdevala marihuanom morala bi da putuje u drugi grad i da plaća višestruko veću sumu za koju nema novca.

Policija svoj ekstreman postupak objašnjava time da je to bio samo deo veće akcije u kojoj je zaplenjeno još 43 stabljike sa drugih poseda, od čega je na samo jednom bilo oko 20 stablika dok su ostali posedi imali jednu ili dve. I dalje zvuči malko preterano, zar ne?

Pored svega, u državi Masačusets jeste dozvoljno samostalno uzgajanje medicinske marihuane, i to bez ograničenja u količini, koja je definisana kao „koliko god je pacijentima potrebno“. Ipak, neophodna je licenca lekara, ali nisu svi raspoloženi da je potpišu s obzirom da je reč o novijim trendovima pa se mnogi još uvek drže starih stavova o ovoj biljci, prenosi RT.

Komentar Penzina

Ono što ne pominju izvori vesti, a smatramo da jeste važno za razumevanje policijske akcije koja je opisana u vesti iznad, jeste da poslednjih godina ima sve više vesti o neverovatnim kupovinama policijskih službi u SAD, koje slede vojsku SAD u potražnji za oklopljenim vozilima, teškim naoružanjem, ogromnoj količini ručnog naoružanja i savremene skupe opreme za policijske snage. Jednostavno, u manjku narudžbina od strane vojske koja je sve manje aktivna na Bliskom istoku, proizvodni kapaciteti američkih kompanija vojne opreme i naoružanja ponuđeni su lokalnim institucijama, pa lokalna odeljenja policije u akcijama sve više liče na borbene vojne jedinice u ratnom pohodu.