Početna Magazin Godine Policijski desant na kuću 81-godišnje starice zbog stabljike marihuane

Policijski desant na kuću 81-godišnje starice zbog stabljike marihuane

Policijski desant na kuću 81-godišnje starice zbog stabljike marihuane

Državna policija Masačusetsa, SAD, zajedno sa Nacionalnom gardom, poslala je nekoliko vozila, desetine ljudi pod oružjem i jedan helikopter da izvrše upad u kuću starice da zaplene jednu stabljiku kanabisa koju je ova koristila za svoje zdravstvene probleme.

Margaret Holkomb (81), koja pati od glaukoma i artrisisa, nije imala dozvolu za korišćenje marihuane za ublažavanje tegoba jer nije uspela da dobije neophodnu dozvolu od lekara. Dodatno, da bi se od drugih snabdevala marihuanom morala bi da putuje u drugi grad i da plaća višestruko veću sumu za koju nema novca.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Policija svoj ekstreman postupak objašnjava time da je to bio samo deo veće akcije u kojoj je zaplenjeno još 43 stabljike sa drugih poseda, od čega je na samo jednom bilo oko 20 stablika dok su ostali posedi imali jednu ili dve. I dalje zvuči malko preterano, zar ne?

Pored svega, u državi Masačusets jeste dozvoljno samostalno uzgajanje medicinske marihuane, i to bez ograničenja u količini, koja je definisana kao „koliko god je pacijentima potrebno“. Ipak, neophodna je licenca lekara, ali nisu svi raspoloženi da je potpišu s obzirom da je reč o novijim trendovima pa se mnogi još uvek drže starih stavova o ovoj biljci, prenosi RT.

Komentar Penzina

Ono što ne pominju izvori vesti, a smatramo da jeste važno za razumevanje policijske akcije koja je opisana u vesti iznad, jeste da poslednjih godina ima sve više vesti o neverovatnim kupovinama policijskih službi u SAD, koje slede vojsku SAD u potražnji za oklopljenim vozilima, teškim naoružanjem, ogromnoj količini ručnog naoružanja i savremene skupe opreme za policijske snage. Jednostavno, u manjku narudžbina od strane vojske koja je sve manje aktivna na Bliskom istoku, proizvodni kapaciteti američkih kompanija vojne opreme i naoružanja ponuđeni su lokalnim institucijama, pa lokalna odeljenja policije u akcijama sve više liče na borbene vojne jedinice u ratnom pohodu.