Magazin Godine Srbija

Podrška vojnih penzionera protestu Vojnog i Policijskog sindikata Srbije

Više o vojnim penzionerima čitajte na Penzinu

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije bezrezervno podržava zakoniti i opravdani javni protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazanog za 11.12.2016. godine, ispred zgrade Vlade Srbije u minut do dvanaest, navodi se u saopštenju koje je USPLVS prosledio medijima.

Zahteve koje su sindikati dostavili nadležnim ministrima i Vladi Srbije smatramo opravdanim jer su oni legalni i moralni i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i jačanja sistema odbrane i bezbednosti. Osuđujemo pokušaje manipulacija i netačnog prikazivanja standarda pripadnika Vojske Srbije.

Niko kao penzionisana vojna lica ne poznaje i ne razume sve mere koje su sprovodene na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije.

Pozivamo penzionisana vojna lica i društveno odgovorne građane Srbije da prisustvom na protestu podržezakonito zalaganje Vojnog i Policijskog sindikata Srbije za dostojanstveni ekonomsko-socijalni položaj profesionalnih vojnih lica, vojnih i policijskih službenika u Ministarstvu odbrane i Ministrstavu unutrašnjih poslova.

Uputimo apel onima koji sada vrše vlast u Srbiji, da je poslednji trenutak da prekinu urušavanje sistema odbrane i bezbednosti Srbije.

Očekujemo od medija da saopštenje objave i pomognu u razbijanju medijske blokade zakazanog protesta.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija