Početna Magazin Godine Generacije 20. i 21. veka Podigli su revoluciju ’68, mogu podići i starosnu

Podigli su revoluciju ’68, mogu podići i starosnu

Podigli su revoluciju ’68, mogu podići i starosnu

Odeljenje za brigu o starima francuskog ministarstva socijalne politike i zdravlja organizovalo je 9. jula 2013. godine veliku manifestaciju pod nazivom „Podigli su revoluciju 68, mogu podići i starosnu“ sa tribinama na kojima se razgovaralo o starijim građanima.

A stariji građani su danas oni koji su 1968. bili mladi, buntovni i sasvim drugačiji u odnosu na prethodne generacije. Godine 1968, svojom mladošću uzdrmali su francusko društvo. Danas, u velikom broju stižu u doba starosti…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pioniri pre pola veka, bejbibumeri nameravaju da pokažu da su još uvek u dobu kada je sve moguće. I sigurni su u jednu stvar: oni neće stariti kao njihovi roditelji. Mnogobrojni, bejbibumeri su odlučni u nameri da igraju aktivnu ulogu u društvu i u svojim porodicama. Pronalaženjem novih oblika solidarnosti, novih načina stanovanja, novog suživota.

Uvek željni znanja, stari sadašnjice i budućnosti smatraju sebe prosvećenim i angažovanim građanima. Bejbibumeri žele da svoje godine nose slobodno i, ako je moguće, sa ponosom. U kulturi, sportu, oni svakodnevno pokazuju da je starost talentovana. Povezani putem društvenih mreža, oni nameravaju da iskoriste svu moguću tehnologiju da sačuvaju što je duže moguće svoju samostalnost. Za njih ništa nije isuviše dobro…

Povodom ove manifestacije prezentovani su rezultati istraživanja o položaju starih u današnjem i budućem društvu. Da li će bejbibumeri živeti životom „staraca“? Po čemu se oni razlikuju od prethodnih generacija? Kako se spremaju za svoju budućnost i kako je zamišljaju?