Početna Magazin Godine Društvo Podgorički penzioneri dobili zgradu „Ljepoticu“

Podgorički penzioneri dobili zgradu „Ljepoticu“

Juče, 18. decembra 2013, gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša i predsednik Udruženja Podgorice Savo Barović uručili su ključeve 100 stanova penzionerima.

Cela zgrada u kojoj se ovi stanovi nalaze građena je namenski za penzionere i sastoji se od 30 jednosobnih stanova i 70 garsonjera. Izgradnju ove zgrade koju su već prozvali „Ljepotica“ iniciralo je 50 mesnih udruženja penzionera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Grad Podgorica je za gradnju zgrade ustupio zemljište na korišćenje bez nadoknade i uredio je infarstukturu i komunalije. Sa participacijom za izradu glavnog projekta, grad Podgorica je u ovom projektu učestvovao sa oko 900.000 evra. Ukupna vrednost zgrade je 2.650.000 evra.

Otkupna cena kvadrata u ovoj zgradi utvrđena je na 375 evra i 20 centi, pa je tako cena garsonjere od 29 kvadrata – 10.881, a jednosobnog stana – 15.759 evra. Cena zakupa po metru kvadratnom iznosi jedan evro. U zakup je dato 30 garsonjera
.

Za ove stanove je bio raspisan konkurs na koji se javilo 300 zainteresovanih penzionera. Oni koji nisu dobili stanove u ovoj zgradi, imaju novu šansu jer će ubrzo početi da se gradi nova „penzionerska“ zgrada.