Početna Magazin Godine PIO fond: novo rukovodstvo, poslodavci napustili sednicu

PIO fond: novo rukovodstvo, poslodavci napustili sednicu

Za predsednika UO PIO fonda izabrana je Ivana Lekić iz Ministarstva rada, a poslodavci su napustili sednicu pošto nije izabran njihov predstavnik Slavenko Grgurević. 

Juče, 7. februara 2014, na sednici Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) izabrano je novo rukovodstvo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Za predsednika je izabrana Ivana Lekić iz Ministarstva rada, a na mesto zamenika Dragoslav Đukanović iz Saveza penzionera Srbije. Unija poslodavaca Srbije je u znak protesta napustila sednicu pošto nije izabran njihov predstavnik Slavenko Grgurević.

Poslodavci smatraju da bi predsedavanje PIO fondom trebalo da preuzme neko iz njihovih redova jer su prethodne četiri godine predsedavali predstavnici Saveza penzionera Srbije i Saveza samostalnih sindikata. Zatražili su objašnjenje kako to da vlada može da pošalje svog predstavnika.

Slavenko Grgurević, dugogodišnji član UO PIO, pitao je čime članovi UO nisu zadovoljni kada je njegov rad u pitanju, pa nisu glasali za njega. Za njega je, naime, glasalo šest, a za Lekićevu 12 članova.

Predstavnici Unije poslodavaca su, pre napuštanja sednice, rekli da je način na koji je izabran predsednik, primer instrumentalizacije PIO fonda u čemu oni ne žele da učestvuju...