Početna Magazin Godine Pet pokazatelja nevolja u braku (5)

Pet pokazatelja nevolja u braku (5)

Naučnici su identifikovali neke jednostavne, ali moćne pokazatelje koji mogu pomoći parovima da prepoznaju bračne nevolje pre nego što njihova veza krene putem bez povratka

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Priča o nekompatibilnosti – zgodna fraza

Tara Parker kaže da kada bi pitali njenog bivšeg muža zašto su se rastali, on bi rekao da jednostavno nisu bili kompatibilni. Ovo je izjavljivao uprkos činjenici da su oboje novinari, vole da putuju, imaju slično prodično poreklo i mnogo zajedničkih prijatelja.

Međutim, Ted Hjuston, profesor na Odeljenju za ljudski razvoj i porodične nauke Univerziteta Teksas u Ostinu, napominje da izgleda da prosta činjenica da se neko pita da li je još kompatibilan sa partnerom predstavlja pokazatelj bračnog nezadovoljstva.

U mnogim brakovima, „nedostatak kompatibilnosti“ u stvari je samo zgodna fraza koju parovi koriste da izraze generalno nezadovoljstvo vezom
, kaže Hjuston. Zapravo, u njegovom istraživanju 168 pensilvanijskih parova, oni koji su se na kraju rastali nisu bili ništa manje kompatibilni po pitanju svojih interesovanja i ideja o bračnom životu od parova koji su ostali zajedno.