Magazin Godine Svet

Penzioni fond Devojaka izviđača 347 miliona dolara u minusu

Organizacija Devojaka izviđača u SAD, osnovana 1911. godine, i 1994. godine proglašena za osmu najpopularniju nevladinu organizaciju u SAD, malo nakon proslave stogodišnjice, širom SAD nudi na prodaju letnje kampove kako bi sredila finansijske probleme.

Prošle, 2012. godine, preko 300 zaposlenih upućeno je na prevremeno penzionisanje pa je penzioni fond organizacije u teškoj krizi. Bez obzira na to, upravni odbor organizacije gaji nadu da će prevazići teškoće i održati organizaciju.
Organizacija danas broji oko 2,2 miliona članova, dok je u 2003. godini, kada su započeli veliki projekat osvežavanja imidža, imala 2,8 miliona. Međutim, donacije su se, sa 148 miliona dolara u 2007. godini, svele na 104 miliona u 2011. godini. 
Paralelno sa tim, u periodu 2006-2009. godina, broj lokalnih kancelarija smanjen je sa 312 na 112 kako bi se povećala efikasnost, ali rezultat je bio odlazak brojnih zaposlenih i volontera.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija