Društvo Magazin Godine

Penzioneri FBiH ogorčeni zbog kašnjenja penzija, najavljuju proteste

Predsednik Saveza penzionera Federacije BiH Mehmedalija Rapa poručio je federalnoj Vladi i premijeru Fadilu Novaliću da se penzije moraju isplaćivati od 1. do 5. u mesecu, a ne kao što će to biti ovaj put, praktično tek od 10. avgusta.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Saveza penzionera FBiH trebalo bi da 18. avgusta donese konačnu odluku o održavanju protesta penzionera.

On je rekao da penzioneri u FBiH ne treba da strahuju da će do kraja godine ostati bez jedne penzije, ali je naglasio da su predstavnici ove populacije ogorčeni na premijera Novalića koji uporno ignoriše njihove zahteve da ih primi i razgovara sa njima.

– Svima je jasno da je stanje u  kasi Federalnog zavoda PIO/MIO katastrofalno i da je ovakva isplata penzija nedopustiva – izjavio je Rapa za sarajevsku štampu, prenose Nezavisne.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija