Ekonomija Magazin Godine Svet

Penzioneri će trošiti 50 milijardi funti do 2023. godine

Tržište koje čine penzionisani potrošači u Velikoj Britaniji utrostručiće se do 2023. godine, kada se procenjuje da će iznostiti oko 50 milijardi funti, tvrdi američka kompanija Towers Watson.

Oni su koristili projekcije iz istraživanja penzionih ušteđevina u Velikoj Britaniji, i to prema različitim starosnim kategorijama:

– Ovaj rast vrednosti na tržištu, i veća fleksibilnost u potrošnji koju imaju penzioneri, kao i način na koji troše svoje ušteđevine, trebalo bi da ohrabri pojavu inovacija kod proizvođača koji kupcima treba da ponude zanimljive proizvode i mogućnosti – kaže direktor pomenute kompanije.

Ministar finansija i ekonomije Džordž Ozborn, nedavno je prikazao radikalne reforme penzija u svom izveštaju za budžet za 2014. godinu. Naime, on želi da dodatno ograniči raspolaganje privatnim penzionim fondovima kako bi naterao građane da više sačuvaju za stare dane, piše International Business Times.

Pa ipak, uprkos svim aktuelnim kretanjima o kojima je Penzin redovno pisao, masa penzija rašće u Britaniji u narednoj deceniji otvarajući nove mogućnosti za ekonomiju te zemlje.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija