Početna Magazin Godine Penzioner zaključao poštu i službenike jer mu penzija kasni danima

Penzioner zaključao poštu i službenike jer mu penzija kasni danima

Penzioner zaključao poštu i službenike jer mu penzija kasni danima

Kako danima nije mogao da podigne penziju, Miroljub Grujić iz Sivca doneo lanac i katanac i zakatančio službenike u objektu.

Iznerviran jer danima nije mogao da podigne penziju na šalteru, Miroljub Grujić iz Sivca u Vojvodini je lancem i katancem zaključao radnike u seoskoj pošti.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu, ali on tvrdi da je za svoj postupak dobio podršku penzionera i ostlaih građana, u ime kojih je, kako kaže, hteo da skrene pažnju na šikaniranje stranaka u pošti i potrebu da rad šalterskih službenika u ovoj ustanovi bude podvrgnut kontroli, pišu „Novosti“.

– Ovo je treća penzija koju je trebalo da dobijem, a i prethodne dve sam danima morao da čekam da mi budu isplaćene. Prvog dana kada je počela isplata poslednje penzije, a to je bilo 25. avgusta, sačekao sam u redu da dođem do šaltera i pružio ličnu kartu, ali svoje primanje nisam mogao da podignem. Službenik je pronašao moj ček, ali je rekao da penziju ne mogu da podignem na šalteru, nego da će mi poštar doneti kući. Otišao sam kući u nadi da će poštar doći sledećeg dana, ali to se nije dogodilo ni do 29. avgusta. Svaki dan sam odlazio u poštu i ponavljala se priča „penziju će doneti poštar“, a ja sam uzalud čekao – priča Grujić.

Kada je i petog dana vraćen sa šaltera, Grujić je lancem i katancem oko pola devet, blokirao ulaz u poštu.

On kaže da mu je, zbog toga što nije uspeo da dobije penziju na vreme, propao popust od 10 odsto za kupovinu koji je važio 26. i 27. avgusta, a nije imao novca ni da otputuje do Novog Sada, gde je imao važan ugovoreni posao. Kada je i petog dana vraćen sa šaltera, Miroljub je lancem i katancem oko pola devet blokirao ulaz u poštu.

Zaključani službenici su pozvali policiju, koja je presekla katanac i otišla kod Grujića.

– Uzeli su mi izjavu i oduzeli oružje. Izjavio sam da sam poštu zakatančio štiteći interese penzionera, koji me presreću na ulici i govore „svaka ti čast!“ Dokle više da nas prave budalama? – pita Grujić na kraju.