Početna Magazin Godine Ovako izgleda 12 promena na dojci koje ukazuju na rak!

Ovako izgleda 12 promena na dojci koje ukazuju na rak!

Ovako izgleda 12 promena na dojci koje ukazuju na rak!

Dizajnerka Corrine Ellsworth Beaumont napravila je originalno rešenje za prikaz izgleda raka dojke u vidu različitih limunova za organizaciju koja se bori protiv ove bolesti Worldwide breast cancer. I bila je to još jedna kampanja dok se nije javila žena koja je upravo ovaj poster navela kao pravu pomoć koja joj je omogućila da prepozna svoj rak dojke.

Erin Smith Chieze napisala je status na Fejzbuku u kom je navela da je u decembru 2015. godine na svojoj dojci primetila jednu od izmena koje su prikazane na posteru i da je joj je samo pet dana kasnije dijagnostifikovan rak, a narednog meseca, početkom 2016. godine, utvrđeno je da je rak dojke u 4. fazi.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ona je u statusu podvukla da razni simbolići i slične stvari njoj nisu značili mnogo, ali da joj je značio jedan ovakav sličan poster koji je zapamtila i pomoću kog je prepoznala, lako i brzo, izmenu na svojoj dojci, što joj je omogućilo da reaguje u ranijim fazama bolesti.

Ona je zamolila da razne kampanje protiv raka dojke prestanu da se igraju jer to ni na koji način ne pomaže, već da treba da pokažu ženama KAKO IZGLEDA rak dojke – jer u tome i jeste suština.

Na slici iznad u dva reda prikazane su sledeće promene (sa leva na desno):

 1. zadebljanje
 2. usahnuće
 3. propadanje kože
 4. crvenilo ili zapaljenje
 5. neidentifikovana tečnost koja se pojavljuje na bradavici
 6. ogrubljivanje kože u vidu pomorandžine kore
 7. izbočina
 8. pojava naglašene vene
 9. uvučena bradavica
 10. drugačiji oblik i veličina dojke
 11. narandžasta koža
 12. nevidljivo zrnce koje se oseti pod rukom