Otvoren Dnevni centar za prihvat beskućnika Palilula

U Beogradu je otvoren novi Dnevni centar za prihvat beskućnika na Opštini Palilula. Radno vreme ovog centra je radnim danima od 10 do 13 časova.

Dnevni centar za prihvat beskućnika u Jabučkoj ulici u beogradskoj opštini Palilula je otvoren 16. januara 2021. godine. Centar su otvorili Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu. 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Podršku otvaranju dnevnih centara za prihvat beskućnika dali su Opština Palilula i Crveni krst.

U prethodnom periodu, u Beogradu su otvorena još dva dnevna centra za prihvat beskućnika. U pitanju su objekti u Sazonovljevoj ulici na Vračaru i Solunskoj na opštini Stari grad. Najavljena je i kompletna rekonstrukcija Prihvatilišta za stara lica u Kumodraškoj ulici na Voždovcu. Takođe su povećani kapaciteti u izmeštenim prihvatilištima na Vračaru i Autokomandi.

Vesić je izjavio da se nastavlja sa otvaranjem dnevnih prihvatnih centara za osobe bez krova nad glavom.

Korisnici dnevnih centara mogu u tim objektima da se okupaju, da dobiju toplu odeću, hranu, tople napitke i, ako je potrebna – medicinsku negu.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je, kaže Stanisavljevićeva, uveo stanje pripravnosti od 18. januara za sve ustanove socijalne zaštite na teritoriji Beograda. Razlog su niske temperatre. Stanje pripravnosti će trajati sve dok traje hladni talas, navela je gradska sekretarka.

Radno vreme Dnevnog centra za prihvat beskućnika u Jabučkoj ulici je radnim danima od 10 do 13 sati.

Prema rečima zamenika gradonačelnika, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja proširuje kapacitete za smeštaj beskućnika.

Izvor: Beoinfo
Fotografija: Skulptura „Depression Breadline“, Vašington

Podsećamo:

  • Prvog dana decembra 2020. godine objavljeno je da je Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu spremno za zimski period. Tada je i najavljeno da će sa radom početi i novi objekti za zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe na Vračaru, Starom gradu i Savskom vencu.
    V: Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu spremno za zimu