Magazin Godine Život i godine

Osnovano Udruženje sindikata penzionera Novog Sada

Savez samostalnih sindikata (SSS) Novog Sada saopštio je da je juče, 6. marta 2014, održana osnivačka skupština Udruženja sindikata penzionera Novog Sada. SSS Novog Sada je, inače, pružio podršku osnivanju penzionerskog sindikata.

Na osnivačkoj skupštini, kako je javio RTV, prisustvovalo je više od 50 članova, a Sindikat ukupno broji oko 9.500 ljudi. Za predsednika je izabran Ljubomir Knežević.

U Novom Sadu, od 65.000 penzionera, oko 25.000 prima penziju manju od 22.000 dinara što su, smatraju u novoosnovanom Sindikatu, “poražavajući podaci”.

Zadatak Sindikata penzionera biće da se u okviru reforme penzionog i invalidskog sistema bori za prava penzionera jer sadašnje loše stanje utiče i na njihovu decu i unuke. Oni će se zalagati i protiv podizanja starosne granice za odlazak u penziju.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija