Početna Magazin Godine Društvo Optimizacija troškova lečenja dovodi do rizika za stare

Optimizacija troškova lečenja dovodi do rizika za stare

Velika Britanija ima 2,8 bolničkih ležajeva po stanovniku što je najniže u Evropi. Optimizacija troškova lečenja podrazumeva brže oslobađanje raspoloživih kreveta i preranih otpusta…

Ombudsman za zdravstvo Velike Britanije nedavno je objavija izveštaj u kome ističe trend porasta nesrećnih slučajeva koji prate „nebezbedno“ otpuštanje starih osoba iz bolnica pre vremena.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovo je zapravo neizbežna posledica smanjenja broja bolničkih kreveta sa 300.000 krajem 1980-ih godina, na svega 140.000 u 2014. godini.

Tako Velika Britanija ima prosečno 2,8 bolničkih ležajeva po stanovniku što je najniže u Evropi, i, na primer, tri puta manje nego što je to slučaj u Nemačkoj.

Težnje da se racionalizuju kapaciteti i smanji cena lečenja kroz efikasnost stvara dodatni pritisak na bolnice koje rade sa 100 odsto kapaciteta.

Tako se neretko dešava da se trenutni, akutni problemi starijih osoba reše i da oni budu otpušteni kućama bez detaljnijih pregleda i uzimanja u obzir kompletnog stanja osobe, piše Telegraf.

Zanimljivo je da je zdravstvo Velike Britanije (NHS) dostupno za sve stanovnike zapravo tekovina Drugog svetskog rata i predstavlja vid oduživanja države narodu koji je podneo najveći teret rata, kako na frontovima i u fabrikama, tako i za cele porodice. Danas, „nova realnost“ čini da se ovo sve ređe pominje.