Društvo Magazin Godine Svet

Oduzeli stan zbog dugova pa tek onda otkrili leš

U Bornmutu, popularnom letovalištu sa oko 180.000 stanovnika na krajnjem jugu britanskog ostrva, otkriveno je telo starice u stanu u prizemlju jedne kuće na sprat, šest godina nakon smrti, piše Mirror.

Zapravo, u trenutku kada kada je telo otkriveno, pokojnici je kuća već bila oduzeta na ime neplaćenih računa. Naime, telo je otkriveno tek tokom zaplene imovine, u stanu koji je bio prekriven paučinom.

Dodatnu crtu nemara društva prema usamljenoj ženi koja je umrla u svojim 70-im godinama, vidimo i u tome što komšija koji u istoj zgradi živi već osam godina godinama se šalio sa drugim komšijama kako u stanu verovatno ima neki leš.

Ipak, jedna komšinica, doseljena pre šest godina, izjavila je da nije mogla da spava te noći, opterećena grižom savesti. Komšije su jednostavno verovale da se odselila, jednog dana kada njenog automobila više nije bilo tu, a policija veruje da je starica sa severu, iz Škotske, i za sada nema indicija da je smrt sumnjiva.

– Ovo je neverovatno tragičan slučaj. Svako od nas može biti usamljen, ali stari su naročito osetljivi, zbog zdravlja, slabije pokretljivosti, ili jednostavno zbog godina u kojima gube svoj krug poznanika i prijatelja – rekla je tim povodom Janet Morrison iz dobrotvorne organizacije Independent Age.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija