Početna Magazin Godine Penzija Obaveštenje PIO fonda penzionerima, nekadašnjim klijentima Univerzal banke

Obaveštenje PIO fonda penzionerima, nekadašnjim klijentima Univerzal banke

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) trebalo je da isplati penzije i novčane naknade za ukupno 6.422 korisnika na partije tekućeg računa korisnika otvorenih u Univerzal banci a.d. Beograd prema utvrđenoj dinamici isplate penzija za januar mesec 2014. godine.

Međutim, PIO fond je 3. februara 2014. obavešten da se od 31. januara 2014. godine, po odluci Narodne banke Srbije, Univerzal banci oduzima dozvola za rad.

Svakom korisniku koji je penziju primao preko ove banke, Banka Poštanska štedionica otvoriće poseban račun na osnovu informatičkih podataka koje je dostavio Fond. Preko ovog računa biće isplaćene penzije za januar mesec na šalterima Banke Poštanske štedionice.

Danas, 5. februara, penzioneri samostalnih delatnosti primiće svoje cele januarske penzije, poljoprivredni i vojni penzioneri sutra, 6, februara primaju takođe cele penzije, a penzioneri iz kategorije zaposlenih u utorak, 11. februara primiće prvi deo penzije za januar.

Zbog različitih matičnih brojeva u sistemu i na ličnoj karti ovlašćenih lica, korisnici moraju lično da podignu svoje penzije na šalterima Banke Poštanske štedionice.

Ovo je samo trenutno rešenje nastalog problema, te će se na ovaj način isplaćivati penzije odnosno novčane naknade za januar mesec 2014.

Korisnici su u obavezi da PIO fondu dostave ovlašćenje druge poslovne banke, odnosno
Banke Poštanske štedionice na koji će Fond ubuduće vršiti isplatu ostvarenog prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. Ovlašćenje treba dostaviti najkasnije do ponedeljka, 10. februara tekuće godine. Ukoliko se opredele za dostavu na kućnu adresu, treba da dostave kopiju lične karte sa adresom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fizička i pravna lica kojima je vršena isplata obustave iz penzije na tekući račun kod Univerzal banke, trebalo bi da se hitno obrate Fondu radi dostavljanja nove partije tekućeg računa koji je otvoren kod druge banke, radi realizacije obustave.