Početna Magazin Godine Novi Sad pred Egzit festival dobija i Švajcarski kamp!

Novi Sad pred Egzit festival dobija i Švajcarski kamp!

Novi Sad pred Egzit festival dobija i Švajcarski kamp!

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva organizuje Švajcarski kamp – protest bankarskih klijenata zaduženih u švajcarskim francima – u subotu, 13. juna 2015. godine, sa početkom u 13 časova, na Trgu slobode u Novom Sadu.

Na dan protesta Udruženje Efektiva postaviće kamp u centru Novog Sada, u kom će svoj šator imati klijenti svake banke koja je odobravala kredite u švajcarskim francima (CHF) i koji će simbolizovati smeštaj za porodice klijenata banaka koji su uzimali kredite u švajcarcima, ukoliko ostanu bez svojih domova:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Želimo da taj dan mirno i dostojanstveno ukažemo javnosti na problem sa kojim se suočava 21.000 porodica u Srbiji, sve svoje obaveze ostavljajući po strani, kako bi plaćale rate stambenih kredita, koje su se od trenutka podizanja do danas povećale 2,5 puta – navodi se u saopštenju Efektive, i dodaje:

– Na ovaj skup su pozvani predstavnici svih banaka koje su odobravale kredite u švajcarcima, predstavnici Udruženja banaka i Narodne banke Srbije (NBS), kako bi građanima u direktnom kontaktu prezentovali sve „pogodnosti“ predloženih rešenja za CHF kredite!

– Mi, zaduženi u švajcarcima, jednom nogom smo već u „šatoru“. Mišljenja smo da nam prihvatanjem bilo kog ponuđenog rešenja život neće biti bolji i otplata kredita lakša, već naprotiv, da se naša životna agonija nastavlja.

Skup su podržale grupe: Dajem crveni karton, Novi Sad CHF dužnici – zajedno smo jači, CHF stambeni krediti OTP banke i mnogi drugi dobronamernici.

Na skup su pozvani oštećeni klijenti banaka iz cele Srbije (kojih je 100.000), kao i celog regiona, koji će ispričati svoje životne priče o suočavanju sa ovim velikim problemom. Dolazak na protestu najavile su i mnoge javne ličnosti, navodi se u saopštenju.

– Naglašavamo da je smisao ovog skupa jedino i isključivo borba za živote članova naših porodica. Biće nam veliko zadovoljstvo da svojim prisustvom uveličate naš skup – zaključuje se u sopštenju udruženja Efektiva.