Početna Magazin Godine Društvo Novi Sad: Kancelarija za penzionere od februara

Novi Sad: Kancelarija za penzionere od februara

Od februara 2014. godine počeće sa radom Kancelarija za penzionere u Novom Sadu, gde će svi penzioneri moći da iznesu svoje zahteve

U Udruženju penzionera Novog Sada kažu da su penzioneri najsigurniji punioci budžeta jer su oni najurednije platiše računa i da bi zato trebalo da im se izađe u susret i da se onima sa malim penzijama umanje računi, prenosi novosadski Kanal 9.

Takođe, zbog toga što njihovi radno sposobni unuci ne mogu da nađu posao, njihova penzija je često finansijski oslonac za porodicu. U Novom Sadu, koji ima 65.000 penzionera, mora da se nađe sredstava za njih jer nemoguće da ih bogati vojvođanski grad nema, smatra Tomislav Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Novog Sada. Prosečnu penziju od oko 23.000 dinara prima 40% novosadskih penzionera.

Bojan Torbica, zamenik gradonačelnika Novog Sada, kaže da će se Grad potruditi da izađe u susret zahtevima penzionera iako je gradski budžet manji za 12% u odnosu na prethodnu godinu. Od februara će početi sa radom Kancelarija za penzionere gde će svi penzioneri Novog Sada moći da iznesu svoje zahteve.