Magazin Godine Svet

Njujorška policija uhapsila bandu vremešnih bajkera

Grupa motorista, poznata i po napadima na policiju, uhapšena je nedavno u Bruklinu, a u raciji je zaplenjen čitav arsenal oružja, uključujući i liveni top koji je čuvao ulazna vrata njihovog moto-kluba.


Policajci na tajnom zadatku kupili su od bajkera ukupno 42 komada oružja i hiljade komada municije nakon dvogodišnje istrage koja je počela u oktobru 2010. godine.

Prosečna starost grupe koju je činilo osam članova bajkerskih klubova “Zabranjeni”, “Žigosani” i “Problematični”, bila je 51 godinu, a četvorica su bili previše lošeg zdravstvenog stanja pa su, umesto u zatvor, smešteni na bolničko lečenje.

Najstariji među njima imao je 61 godinu a najmlađi 44. 

Iako nisu bili snažne organizacije poput čuvenih Anđela pakla ili Pagana, ipak su kontrolisali prodaju oružja u Bruklinu i Kvinsu, a optuženi su i za nekoliko napada i nanošenja teških telesnih povreda hladnim oružjem i bejzbol palicama.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija