Početna Magazin Godine Nisu mogli imati dece pa zasadili 300 stabala

Nisu mogli imati dece pa zasadili 300 stabala

Nisu mogli imati dece pa zasadili 300 stabala

Indijka Salumarada Timaka i njen pokojni suprug Sri Bikala Čikaja nisu mogli imati dece pa su svoj život posvetili sađenju drveća. Ona danas ima preko 105 godina a svojoj zajednici ostavlja preko 300 stabala.

Posle 25 godina braka u kom nisu dobili decu, Timaka je počela da sadi drveće kraj puta od svog rodnog sela Hulikal do mesta Kudur. Danas njen drvored ima preko četiri kilometra.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Moja sudbina bila je da nemam dece. Zato smo sadili drveće i podizali njih da steknemo blagoslov. Ophodili smo se prema stablima kao prema svojoj deci – rekla je u intervjuu za CNN.

Nakon celodnevne zemljoradnje, par je sadio drveće. Od životinja su mlade sadnice štitili trnovitim žbunjem. Drugi veliki problem bila je suva klima pa su sadnice morali zalivati tako što su u rukama prenosili vodu kilometrima daleko.

Kada joj je suprug preminuo ona je nastavila da se brine o drveću, a stigla su tek tada i prva priznanja. Danas postoji fondacija koja nosi njeno ime i stara se o školovanju dece koje sama sebi nikad nije mogla da priušti.

O njoj se danas stara i usvojeni sin Sri Umeš. On ima i svoje roditelje ali postao i Timakin sin zato što je bio inspirisan njenim radom. On danas pomaže u održavanju drveća i upravlja jaslicama u njihovom mestu.