Niš: Penzioneri u velikim redovima čekaju dodelu namirnica

Penzioneri u Nišu, na deset lokacija, čekaju dodelu osnovnih namirnica. Redovi su veliki, a iz PUPS-a, koji je jedan od organizatora, kažu da to nema veze sa izborima. Kao što sa izborima nema veze ni to što su ljudima „potrebne osnovne životne namirnice“.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Penzioneri Niša i 10. marta u ogromnim redovima čekaju dodelu namirnica. Kako javljaju Južne vesti, oni satima čekaju kako bi dobili pakete sa uljem, šećerom i drugim namirnicama.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Pokret trećeg doba i Gradska organizacija penzionera Niša dele pakete penzionerima. Gužve su velike na svih deset lokacija u Nišu gde se dele paketi. Tako je i ispred prostorija na Trgu Pavla Stojkovića odakle izveštavaju Južne vesti.

U PUPS-u su rekli da bi gužve trebalo da prestanu sutra jer nestaju zalihe. Navode da dosta penzionera iz Niša ima potrebu za osnovnim namirnicama. Najavljuju još jednu ovakvu akciju posle izbora.

Hadži Milorad Stošić iz PUPS-a kaže da naglašava da polako nestaju namirnice koje su obezbedili.

„Neće još dugo, još danas. Već polako iscrpljujemo zalihe. Ne znam tačno da li će biti samo još danas, ali mislim da smo veliki broj paketa podelili“, rekao je Stošić.

Obezbeđeno je 6.000 paketa, ranije je saopštio Stošić. Sada kaže da će posle izbora verovatno biti još jedna takva podela.

„Imamo projektom još jednu akciju. Ako bude, jer vidite kakva je ova situacija. Ne znamo da li će nam odobriti zbog ove situacije“, objašnjava.

Potražnja je, kako kaže Stošić, velika. Kaže da su ljudima potrebne osnovne namirnice. Prethodno je naglasio da oko 60 odsto niških penzionera ima manju penziju od prosečne. Takođe je naveo da ima dosta starijih Nišlija koji uopšte ne primaju penziju, a ni socijalnu pomoć.

Podela paketa počela je pre oko nedelju dana. Već tada, ispred objekta iznad kojeg stoji tabla sa natpisima “Aleksandar Vučić” i “Za našu decu” stvorila se ogromna gužva.

Hadži Milorad Stošić, međutim, tvrdi da akcija nema veze sa SNS-om. Kaže da akciju finansiraju dobri ljudi.

Izvor: Južne vesti