Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. februara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. februara 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 22. do 29. februara 2016. godine

Ovonedeljni Pun mesec je poslednja lunacija pre solarne eklipse iliti pomračenja Sunca 9. marta. Samim tim, njegov značaj je još veći. Solarna eklipsa će označiti jednu vrstu prekretnice. Da bismo stvari pokrenuli i/ili preokrenuli, moramo da raščistimo teren. Za to nam služi ova nedelja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

I eto nam tako, u ponedeljak u 19 sati i 19 minuta, Punog meseca na 3 stepena Device. Pun mesec nam jednom mesečno daje podsticaj za zaokruživanje i završavanje, za raščišćavanje i odbacivanje nepotrebnog i suvišnog.

Kada je u Devici, označava vreme savršeno za pospremanje, bilo bukvalno ili figurativno. Lekarski pregledi, sređivanje prostora, uravnoteženje prihoda i rashoda, usluge koje činimo drugima – u ovim oblastima je moguće doneti ili dobiti zaključak od ponedeljka uveče. Ovo je nešto što godišnje dobijemo kao podsticaj. Da li ćemo ga i ako ćemo, kako ćemo ga iskoristiti, zavisi od nas.

Međutim, ovaj Pun mesec je posebno važan kako zbog toga što bi raščišćavanje i zaključivanje koje on potpomaže trebalo da stvori teren za značajne početke koje će pomoći solarna eklipsa u Ribama, jedina eklipsa ove godine koja će biti potpuna i, samim tim, doneti najznačajnije promene.

Sa druge strane, u kartu ovog Punog meseca utkani su i dugoročni aspekti, kako oni koji jenjavaju, tako i oni koji se tek pomaljaju. Na taj način, on ih povezuje i omogućava prelaz iz prošlih u buduće vreme.

Pun mesec seče kvadrat koji su prethodnih godina obrazovali Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu – kardinalni kvadrat koji sada jenjava. On je razorio društvene strukture i predočio nam da za nove probleme ne možemo tražiti stara rešenja. Svi ćemo biti, ko preživi, naknadno pametni. Sad je teško znati kako se postaviti i kao pojedinac koji se bori za sebe i svoje, i kao član društva koje se menja. Rasparali smo po šavovima staro društveno tkanje, sad treba da izatkamo novo.

  • Nešto više o kardinalnom kvadratu između Urana i Plutona, možete čitati ovde.

Pun mesec u ponedeljak „osvetljava“ ono što smo (ne)činili prethodih godina. Baca svetlo na problem i prazninu koju smo stvorili čišćenjem, svesnim ili nesvesnim, na globalnom, nacionalnom i ličnom nivou.

Međutim, u vreme ovog Punog meseca, na nebu su i dva veoma pozitivna aspekta koja će obeležiti dobar deo ove godine i koji će nam pomoći da nađemo najbolje načine da se izborimo sa prazninom i da u njoj i iz nje stvorimo nešto novo i dobro.

Trigon između retrogradnog Jupitera u Devici i Plutona u Jarcu biće tačan sredinom sledećeg meseca, ali smo njegovu pomoć već imali sredinom oktobra 2015. godine a imaćemo je i krajem juna 2016. godine. Međutim, tokom cele prve polovine 2016, ovaj kontakt se oseća.

Ovo je moćna energija zemlje koja daje izuzetno dobar podsticaj za konkretizovanje zamisli i želja i ostvarivanje planova.

Drugi pozitivan kontakt, utkan u ovonedelju lunciju, jeste trigon koji polako grade Saturn u Strelcu i Uran u Ovnu. Trigon među njima neće biti tačan sve do samog kraja 2016. godine, ali oni ipak daju snažan i važan podsticaj za sve novo što se stvara na promišljenim osnovama i stabilnim temeljima.

Položaj Saturna u Strelcu inače je važan za pronalaženje pravih puteva u haosu koji smo stvorili od sopstvenog sveta. Saturn zahteva disciplinovan pristup i hladnu glavu, upornost i veliki trud. Ali Saturn i daje najdugotrajnije dobrobiti.

Dakle, moramo se oslanjati na red, rad i disciplinu, ali moramo razmišljati izvan okvira i tražiti nove načine za nove probleme. I u privatnim životima i u društvu kao celini. Samo tako ćemo uspeti da sagradimo nešto na temeljima zgrade koje smo srušili.

Pun mesec u Devici je povezan i sa opozicijom koju grade retrogradni Jupiter u Devici i Hiron u Ribama. Važno je verovati u sebe i svoje stavove dok pokušavamo da nađemo novi put, ali je izuzetno opasno verovati da je sopstveno viđenje sveta jedino ispravno i insistirati da smo mi ti koji imaju odgovore na sva pitanja.

Moramo preispitivati sebe. To nije u suprotnosti sa verom u sebe. Vera u sebe ne isključuje ni poštovanje tuđeg prava na sopstvene stavove i verovanja. Nećemo se pokrenuti sa nulte tačke na kojoj se nalazimo ako zahtevamo da svi moraju da prihvate naše verovanje i naše načine rešavanja problema.

Pun mesec u Devici zahteva temeljno raščišćavanje, ali i najavljuje stabilnu izgradnju u budućnosti.

Najjači uticaj osetiće: aprilski Bikovi, junski Blizanci, Device rođene u avgustu i prvih dana septembra, novembarski Strelčevi, decembarski Jarčevi i februarske Ribe, kao i svi oni koji u navedenim znacima, od 0 do 6 stepena imaju ili ličnu planetu ili ugao (Asc, IC, Dsc, MC).

Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno, brzo i lako uraditi na linku ovde.

Poslednja dva dana klasične radne sedmice (četvrtak i petak) posebno su dobri za sve koji se bave umnim radom. Misli će biti jasnije, komunikacija će biti bolja i plodotvorna. Ako je potrebno nešto novo uradite na poslu, ako želite da se bacite na učenje nekog teškog gradiva, ako vam je važno da na pravi način prezentujete nekome svoju ideju ili uslugu ili proizvod, kraj sedmice je pravo vreme za to.

U nedelju imamo godišnji susret Sunca i Neptuna u Ribama. Divan dan za sanjarenje, za uživanje u umetnosti, za stvaranje lepog i za razumevanje drugog i drugačijeg. Ako niste u prilici da saslušate nekog kome je potrebna podrška ili ako niste umetnik koji ovaj dan može da iskoristi za stvaranje, možete otići u pozorište, bioskop, na koncert ili možete početi sa čitanjem neke dobre knjige.

Najjači uticaj osetiće; Rakovi rođeni od 26. juna do 7. jula, Škorpije rođene od 28. oktobra do 7. novembra i Ribe rođene od 24. februara do 5. marta.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – (19:19h) Pun mesec na 3 stepena Device
  • utorak – retrogradni Jupiter u Devici opozicija Hiron u Ribama
  • četvrtak – Merkur u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu
  • petak – Merkur u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
  • subota – Merkur u Vodoliji inkonjukcija retrogradni Jupiter u Devici
  • nedelja – konjukcija Sunca i Neptuna u Ribama
    Merkur u Vodoliji trigon Lilit u Vagi