Foto albumi Porodica i društvo

Nasilje nad ženama

Žene doživljavaju fizičko i/ili seksualno zlostavljanje. U današnjem, savremenom društvu i to kako u nerazvijenim, tako i u razvijenim zemljama, koje sebe često doživljavaju kao civilizovanije zato što su ekonomski naprednije.

Nažalost, nasilje se svuda odigrava, samo se negde manje vidi. Slabiji pol doživljava nasilje u domu, na poslu, u javnosti… Od svojih najbližih i od potpunih stranaca.

Ono što je karakteristika ove vrste nasilja jeste i to da je ono često zanemareno ili se čak ne priznaje za nasilje. Zato što je žena npr. udata za počinioca ili ga je rodila.

Veliko evropsko ispitivanje iz 2014. godine naglašava ogromne razmere problema jer je zaključeno da nasilje nije nešto što doživljava mali broj žena. Nasilje se dešava svakodnevno i utiče na čitavo društvo.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija