Evropa Foto albumi

Najuži hotel u Pragu

Jedan od najmanjih hotela u Pragu ima samo devet soba i smeštena je u okviru kompleksa zgradia nastalih oko 1360. godine, i to u delu koji ima širinu od svega 3,28 metara. 

Današnji izgled zgrade sa zelenom fasadom posledica je modernijih zahvata u doba kasnog klasicizma koji se prepoznaje i na fasadi.
Najstariji deo ove trospratnice je svakako gotički podrum sa velikim masivnim zidom i kamenim svodom koji su ostali očuvani. Do 1433. godine taj podrum bio je sastavni deo susednog objekta. Pretpostavlja se i da je nad podrumom prvo bila uska ulica koja je zatim zatvorena ovom zgradom.
Od 17. ili početka 18. veka ovaj uski deo kompleksa funkcioniše kao potpuno nezavisna jedinica. U to vreme dodat je i treći sprat. U okviru te veće rekonstrukcije nastao je i barokni portal od peščara na ulazu u hotel.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija