Evropa Foto albumi

Most SNP u Bratislavi

Most Slovenskog narodnog ustanka (Slovenského národného povstania), najčešće nazivan Most SNP, ili Novi most, jedan je od simbola Bratislave, glavnog grada Slovačke. 

Most je po konstrukciji sličan onome u Beogradu na Adi Ciganliji: asimetrično postavljen jedan pilon sa nosećim kablovima. Dužina mosta je 430 metara, a širina 21 metar.
Posebna karakteristika je resoran na vrhu pilona od 84 metra, koji se do 2005. godine zvao Bistrica, a od tada UFO (engleska skraćenica za NLO – neidentifikovane leteće objekte, odnosno leteće tanjire).
Most je izgrađen 1972. godine po projektu koji su radili inženjeri Tesar, Lacko i Slamen. Njegovom izgradnjom uništen je dobar deo starog grada na levoj obali Dunava.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija