Magazin Godine Srbija

Ministarstvo rada sumnja u pokušaj zataškavanja slučaja u Knjaževcu

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, povodom slučaja povređivanja starice u Knjaževcu, sumnja da je došlo do pokušaja zataškavanja.

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora inspektori socijalne zaštite će, u skladu sa utvrđenim okolnostima, preduzeti mere iz svoje nadležnosti protiv svih onih za koje se utvrdi da su učinili propuste u svom radu ili pokušali da zataškaju informaciju o događaju, navedeno je u saopštenju. 
O incidentu inspektori socijalne zaštite su saznali kada je vest objavljena u medijima. Odmah po saznanju dva inspektora su upućena u Gerontološki centar u Knjaževcu, kako bi se izvršio vanredni inspekcijski nadzor.
Direktor ustanove Predrag Ranđelović o ovoj informaciji nije obavestio ministarstvo u skladu sa pisanim uputstvom od 12. jula 2011. godine koje obavezuje da u roku od 24 sata obavesti Ministarstvo o incidentnoj situaciji i da ispita okolnosti i eventualne odgovornosti zaposlenih. 
Direktor je o događaju obavestio načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor 14. marta putem faksa u 09.49 sati. U dobijenom obaveštenju navodi se da je 13. marta ove godine u popodnevnim satima dobio informaciju da se kod O.C. radi o teškim povredama nastalim pod sumnjivim okolnostima.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...