Početna Magazin Godine Ministarstvo rada sumnja u pokušaj zataškavanja slučaja u Knjaževcu

Ministarstvo rada sumnja u pokušaj zataškavanja slučaja u Knjaževcu

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, povodom slučaja povređivanja starice u Knjaževcu, sumnja da je došlo do pokušaja zataškavanja.

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora inspektori socijalne zaštite će, u skladu sa utvrđenim okolnostima, preduzeti mere iz svoje nadležnosti protiv svih onih za koje se utvrdi da su učinili propuste u svom radu ili pokušali da zataškaju informaciju o događaju, navedeno je u saopštenju. 
O incidentu inspektori socijalne zaštite su saznali kada je vest objavljena u medijima. Odmah po saznanju dva inspektora su upućena u Gerontološki centar u Knjaževcu, kako bi se izvršio vanredni inspekcijski nadzor.
Direktor ustanove Predrag Ranđelović o ovoj informaciji nije obavestio ministarstvo u skladu sa pisanim uputstvom od 12. jula 2011. godine koje obavezuje da u roku od 24 sata obavesti Ministarstvo o incidentnoj situaciji i da ispita okolnosti i eventualne odgovornosti zaposlenih. 
Direktor je o događaju obavestio načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor 14. marta putem faksa u 09.49 sati. U dobijenom obaveštenju navodi se da je 13. marta ove godine u popodnevnim satima dobio informaciju da se kod O.C. radi o teškim povredama nastalim pod sumnjivim okolnostima.